Drie kandidaten met voorkeurstemmen in de Staten

FLEVOLAND • Ma 23 maart 2015 | 11:40 • Maandag 23 maart 2015 | 11:40
Drie kandidaten komen met voorkeurstemmen in Provinciale Staten: Erik Boshuijzen van 50PLUS, Bianca Boutkan van de PVV en Remco Bosma van de VVD.

Boshuijzen stond 5 op de kandidatenlijst van 50PLUS, maar zal samen met lijsttrekker Wout Jansen de tweekoppige fractie vormen. De nummer 2, Josephine Bolle, valt daarmee buiten de fractie.

Bianca Boutkan, de nummer 8 op de lijst, komt met voorkeurstemmen in de PVV-fractie. Haar verkiezing gaat ten koste van de statenzetel van huidig statenlid Arnold Karsies. Bianca Boutkan zit straks overigens samen met haar vader Willem Boutkan in de PVV-fractie. Bovendien is zij de enige niet-Almeerder in de fractie.

Remco Bosma uit Emmeloord, de nummer 8, komt met voorkeurstemmen in de VVD-fractie. Hij haalde met 922 stemmen met gemak de VVD-fractievoorzitter in de Staten, Jan de Reus, in (486 stemmen).

Bij het CDA heeft de nummer 4, Wobbe Bouma, meer stemmen gekregen dan zijn eigen gedeputeerde, Jan Nico-Appelman, de nummer 2 op de kandidatenlijst.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel