Duizend huurhuizen erbij in 2018

Almere 31 maart 2015
Almere krijgt nieuwe betaalbare huurwoningen
De gemeente Almere heeft met de woningcorporaties De Alliantie en Goede Stede afgesproken dat er de komende jaren ongeveer duizend betaalbare sociale huurwoningen in Almere bijkomen. Dat is nodig om de wachtlijst met 10.000 actief woningzoekenden in Almere terug te dringen. De zogeheten prestatieafspraken met de corporaties worden woensdag officieel ondertekend.

Het is volgens wethouder Henk Mulder niet gelukt om met Ymere concrete afspraken te maken over het aantal nieuwe huurhuizen. De corporatie heeft volgens Mulder aangegeven weinig investeringsruimte te hebben en rond de 100 woningen te kunnen bouwen. De wethouder vindt dit te weinig en teleurstellend.

Met Goede Stede is afgesproken dat zij 333 sociale huurwoningen bouwen tot en met 2018. De Alliantie wil er rond de 600 neerzetten. Een zogeheten betaalbaar huurhuis kost maximaal 618 euro per maand.

Het aanbod van betaalbare woningen bij Woningnet is op dit moment 35 procent. Dit jaar moet dat stijgen tot de helft van alle woningen die op Woningnet wordt aangeboden. Het uiteindelijke doel is 75 procent in 2018.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer