Gemeenteraad wil haatpredikers weren

Almere 28 mei 2015
De gemeenteraad van Almere wil dat burgemeester Annemarie Jorritsma er alles aan doet om haatpredikers en iedereen die oproept tot gewapende strijd te weren uit Almere.

Dat staat in de PVV-motie die aan het einde van een spoeddebat in de raad over het uitnodigen van de omstreden prediker Tarik Ibn Ali in Almere werd aangenomen. De Belgische imam is uitgenodigd door moskee Omar Ibn Al Khattab. Zij houdt komend weekend een driedaagse benefietconferentie om geld op te halen voor het afbouwen van de moskee in Almere Buiten.

Jorritsma liet in het debat weten dat zij zich niet zozeer zorgen maakt om Tarik Ibn Ali maar over een andere spreker, namelijk Sheikh Esam Alowed. Hij staat volgens Jorritsma op een internationale watchlist en zou zeer antisemitisch zijn. Ze wil dat het visum van de Saudische sheikh wordt ingetrokken, zodat hij niet naar Almere kan komen.

Vrijdag spreekt de burgemeester met het moskeebestuur. Zij neemt daarbij de dringende oproep van de gemeenteraad mee. Verder zegt ze de komst van de omstreden sprekers niet te kunnen verbieden, omdat de openbare orde niet in gevaar is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer