Peiling: meerderheid Almeerders voor Floriade

Almere 1 juni 2015
62 procent van de Almeerders denkt dat de Floriade 2022 nuttig en goed is voor de stad. Dat blijkt uit een opiniepeiling die is gehouden in opdracht van Omroep Flevoland. 29 procent van de ondervraagden denkt dat Almere géén baat heeft bij het evenement.

Bijna de helft van de ondervraagden, 48 procent, zegt van plan te zijn zelf een bezoek te brengen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling. De meningen zijn verdeeld over de prijs van het toegangskaartje. De ongeveer 23 euro die dat gaat kosten wordt door 50 procent als 'redelijk' omschreven. 44 procent noemt het duur. In totaal zijn er ruim 500 Almeerders ondervraagd.

De uitkomsten van het onderzoek komen overeen met een enquête die drie jaar geleden is gehouden door het raadspanel van de gemeente Almere. Toen noemde 61 procent het een goed idee om de Floriade te organiseren.

De PVV in Almere twijfelt aan de waarde van de enquête. De partij denkt dat als de vragen in een andere volgorde waren gesteld, de uitslag minder positief zou zijn. In de eerste vraag zou al duidelijk moeten worden dat de organisatie 92 miljoen euro kost. PVV Almere is fel tegen de komst van de tuinbouwtentoonstelling naar Almere.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer