"Nieuwe havens Zeewolde oneerlijke concurrentie"

Zeewolde 11 juni 2015
De nieuwe, kleine haventjes in Zeewolde zijn oneerlijke concurrentie. Dat vindt Peter Verbij van jachthaven Wolderwijd. Langs de woonwijk Horsterveld zijn onlangs drie nieuwe aanleghaventjes in gebruik genomen. De voorziening is aangelegd door de gemeente om de vaarroutes over de binnenwateren in Zeewolde aantrekkelijker te maken.

De haventjes zijn populair. Het merendeel van de 65 ligplaatsen is al verhuurd. Ze worden beheerd door de nieuwe watersportvereniging De Blauwe Diamant.
Als de watersportvereniging een wachtlijst krijgt, is de gemeente bereid een vierde haven aan te leggen. Deze zou dan kunnen komen bij de zwaluwwand aan de Kwetterwei.

Commerciële jachthaven
De ligplaatsen worden volgens de beheerder van de commerciële jachthaven Wolderwijd voor een huurprijs aangeboden waar hij niet tegen kan concurreren. Hij vreest dat de haventjes een zware wissel zullen trekken op de bedrijfsvoering van zijn jachthaven.

De gemeente vindt de kritiek overtrokken. Volgens wethouder Zijlstra zijn de gebruikers van de kleine haventjes in het binnenwater niet te vergelijken met die van de jachthaven bij het Wolderwijd
© omroep flevolandsitemap | disclaimer