Pannenkoekenhuis Hans en Grietje afgebrand

Zeewolde 23 juni 2015
Het pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen opgegaan. Daarbij is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Acties
Op social media is de roep om geld in te zamelen voor de getroffen eigenaren groot. Een supermarkt in Lelystad gaat de opbrengst van alle verkochte pakken pannenkoekmix doneren aan Hans en Grietje.

Onderzoek
De forensische recherche heeft dinsdagmorgen onderzoek gedaan. Volgens de politie zijn er geen concrete aanwijzingen voor brandstichting gevonden. Het onderzoek is nodig om deze mogelijke oorzaak te kunnen uitsluiten.

Steunbetuigingen
Op internet zijn honderden steunbetuigingen te lezen aan de eigenaren van pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Het pannenkoekenrestaurant was vooral erg populair bij kinderen. Talloze mensen halen op Facebook en Twitter herinneringen op aan een recent bezoek, bijvoorbeeld vanwege een verjaardagsfeestje van hun kind.

Eigenaren Hans en Grietje verdrietig
De eigenaren laten in een eerste reactie op Facebook weten verdrietig te zijn over het verlies van hun restaurant, dat ze omschrijven als hun trots. Ook bedanken ze Facebook-gebruikers voor de vele steunbetuigingen.

Gemeente leeft mee
De gemeente Zeewolde wil de eigenaren helpen als zij het restaurant weer willen opbouwen. Dat heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter gezegd. Zo zal de gemeente alles in het werk stellen zodat de nodige procedures snel kunnen worden doorlopen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer