"Transgender Gralike weg als penningmeester om geaardheid"

Dronten 26 juni 2015
Rhianna Gralike
Rhianna Gralike uit Dronten, penningmeester van de Rooms Katholieke Kerk in Flevoland, moet van kardinaal Eijk ontslag nemen vanwege haar geaardheid. Dat zegt Gralike zelf.

Gralike, eveneens voorzitter van de Flevolandse afdeling van 50 Plus, is een jaar geleden door het parochiebestuur gevraagd om penningmeester te worden. Volgens Gralike doet ze dat naar volle tevredenheid, maar moet ze vertrekken omdat ze transgender is.

Gralike verwacht binnenkort een ontslagbrief te ontvangen. Als ze die krijgt gaat ze aangifte doen. Het bisdom wil niet reageren op de aantijgingen. Een woordvoerder laat alleen weten dat ontslag op dit moment niet aan de orde is. Verder zegt hij niet vooruit te willen lopen op een mogelijk vertrek van Gralike.

Kerkgangers en bestuursleden van de Rooms-Katholieke kerk in Dronten staan achter Rhianna.

Bestuursvoorzitter Boogers van de Heilige Norbertusparochie bevestigt dat er een brief aanstaande is. Tot die er is wil hij niet reageren op de situatie. Boogers laat wel weten dat het niets met Gralikes functioneren als penningmeester te maken heeft.© omroep flevolandsitemap | disclaimer