Urker vindt geheime boodschap Joodse onderduikers

URK • Zo 5 juli 2015 | 14:45 • Zondag 5 juli 2015 | 14:45
Jelle Kapitein uit Urk is in het bezit van een geheime boodschap van Joodse onderduikers. Hij vond de tekst op een deur tijdens verbouwingswerkzaamheden in een huis in Bilthoven. Het is een soort testament dat is geschreven door Levie Sajet en Ester Zilberstein, een Joods echtpaar uit Amsterdam. Zij zaten in Bilthoven ondergedoken in 1942.

Het gaat om een paneeldeur waarop met potlood oproepen zijn geschreven om na de oorlog op zoek te gaan naar familieleden. Ook staat er een zegenwens op voor degene die hen vindt. Aan het einde staat een bede aan de Almachtige om medelijden te hebben met het Joodse volk. De panelen met de teksten waren afgedekt en kwamen pas bij de restauratie te voorschijn.

Kapitein zegt bijna geen informatie over dit echtpaar te kunnen vinden. Hij wil graag met nabestaanden van Sajet en Zilberstein in contact komen om hen de boodschap te overhandigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel