Opnieuw bezuinigingen bij Zorggroep Almere

Almere 7 juli 2015
Opnieuw bezuinigingen bij Zorggroep Almere
Zorggroep Almere moet verder bezuinigen. Naast de bezuinigingsmaatregelen van 1 miljoen euro die eind vorig jaar al zijn afgekondigd heeft de zorginstelling nu een vacaturestop ingevoerd. Dat blijkt uit een interne brief van de zorggroep aan personeelsleden. Reden voor de extra bezuinigingen zijn 'achterblijvende financiële resultaten'.

Vacaturestop
De vacaturestop geldt voor ondersteunende functies en er worden geen uitzendkrachten meer ingehuurd. Het gaat om onder andere conciërges, receptionistes en roosterplanners. Alle maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot het einde van het jaar. In een eerste reactie laat een woordvoerder van Zorggroep Almere weten dat er alles aan gedaan wordt om verzorgend personeel in dienst te houden.

Minder mensen naar verzorgingshuizen
De inkomsten van de Zorggroep vallen tegen omdat de afgelopen jaren minder mensen naar verzorgingshuizen zijn gegaan. Volgens Zorggroep Almere komt de instroom nu wel weer op gang en blijven alle handen aan het bed daarom nodig.

Harder werken
Zorggroep Almere gaat bij vertrek van ondersteunend personeel kritisch kijken of de vacature moet worden opgevuld of dat anderen iets extra's kunnen doen. Het mag volgens een woordvoerder niet zo zijn dat een gezondheidscentrum zonder receptioniste komt te zitten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer