Tarieven stadsverwarming niet te hoog

Almere 7 juli 2015
Almere verliest hoger beroep in Nuon-zaak
De tarieven voor de stadverwarming van NUON in Almere zijn niet te hoog. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bepaald in een langlopend conflict tussen NUON en de gemeente Almere.

Niet hoger dan aardgas
In 2006 besloot de gemeente voor het eerst naar de rechter te stappen omdat duizenden huishoudens jarenlang zo'n 150 euro teveel zouden hebben betaald voor hun verwarming. Eind jaren '80 werd afgesproken dat de kosten van stadsverwarming niet hoger mochten zijn dan die van aardgas. Volgens de gemeente heeft NUON zich daar niet aan gehouden.

Niet hard te maken
In 2009 wees de rechtbank de bezwaren van de gemeente Almere al af. De rechtbank vond dat de gemeente niet hard kon maken dat de tarieven te hoog zijn. Tegen die uitspraak ging de gemeente in beroep.

Geen gelijk van het hof
Volgens de gemeente heeft NUON in 1993 de overeenkomst met de gemeente geschonden door over te stappen op andere tariefadviezen. Bovendien vindt de gemeente dat de energiemaatschappij die adviezen niet goed heeft toegepast. De gemeente Almere krijgt op beide punten van het gerechtshof ongelijk.

Gemeente bestudeert uitspraak
De gemeente Almere kan nog in cassatie gaan bij de Hoge Raad. Het is nog niet duidelijk of ze dat doet. Volgens wethouder Henk Mulder gaat de gemeente de uitspraak eerst bestuderen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer