Geen excuses voor anti-homolied; optreden afgelast

ALMERE • Wo 22 juli 2015 | 23:09 • Woensdag 22 juli 2015 | 23:09
De Surinaamse jongensband Hakuna Matata Gang neemt geen afstand van het omstreden lied 'Bullet' en dus gaat hun geplande optreden in de Almeerse Club Jiggerz niet door. Het nummer gaat over 'de kogel voor batty boys'. Batty boy is een scheldwoord voor homo. De clubeigenaar zegt geen podium te willen bieden aan muzikanten die met hun teksten een bepaalde groep in de samenleving beledigen.

De 12 leden van de Hakuna Matata Gang hebben tijdens hun tournee door Nederland veel commotie veroorzaakt met hun anti-homo teksten. Vooral de zinsnede "Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.'' zet kwaad bloed.

De jonge rappers laten weten geen reden te hebben excuses aan te bieden. Wel zeggen ze dat het nooit hun bedoeling is geweest homo's te beledigen. Bovendien hebben ze al voor hun komst naar Nederland besloten het nummer niet meer uit te voeren. Waarom ze dit besluit hebben genomen, willen ze niet zeggen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel