"Tienduizend bezoekers naar zaterdagse Meerpaaldagen"

Dronten 16 augustus 2015
Het festival de Meerpaaldagen heeft zaterdagavond zo'n tienduizend bezoekers ontvangen. Dat meldt de organisatie. Het jaarlijks terugkerende feest duurde van donderdag- tot en met zaterdagavond. Over alle dagen verspreid bezochten 55.000 mensen het feest. Volgens de organisatie is het evenement zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Vrijdag werden 21 jongeren met alcohol betrapt. Zij kregen van Bureau Halt de keus: of het volgen van een alcoholmatigingscursus of een strafblad.

Een wildplasser en een minderjarige die over de bar sprong om zijn eigen biertje te tappen, zijn de komende twee jaar niet welkom op de Meerpaaldagen. De organisatie treedt streng op tegen overtreders om de vergunning voor de Meerpaaldagen niet te verliezen.

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft volgens de organisatie een onaangekondigd bezoek gebracht aan de Meerpaaldagen. Het evenement heeft het predikaat 'uitmuntend' van de VWA ontvangen. Er werd gecontroleerd of de organisatie van de Meerpaaldagen de wet wel naleeft onder meer op het gebied van alcoholgebruik onder jongeren en veiligheid in de feesttent.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer