Ziggo verwacht nog meer DDoS-aanvallen door hackers

FLEVOLAND • Do 20 augustus 2015 | 12:50 • Donderdag 20 augustus 2015 | 12:50
Internet- en kabelbedrijf Ziggo verwacht de komende dagen meer DDoS-aanvallen. Door de aanvallen gingen de servers dinsdag- en woensdagavond plat en hadden veel klanten geen internetverbinding. Dat was onder meer het geval in Noordoostpolder en Dronten.

Ziggo zegt dag en nacht te werken om het eigen netwerk en de klanten te beschermen tegen de reeks aanvallen van hackers. Daarnaast heeft het internetbedrijf aangifte gedaan tegen video's die op sociale media circuleren.

In de filmpjes, van een niet nader omschreven groep hackers, wordt uitgelegd waarom de DDoS-aanvallen worden gedaan. De hackers zouden met de aanvallen de gebrekkige veiligheid voor consumenten willen aantonen. Daarom zouden klanten 25 procent korting moeten krijgen.

Onze collega's van Omroep Brabant hebben een handige pagina gemaakt over hoe je de internetproblemen bij een nieuwe aanval kunt omzeilen.








WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel