NS wil af van intercity Lelystad-Amsterdam Centraal

Lelystad 24 augustus 2015
NS wil af van intercity Lelystad-Amsterdam Centraal
Lelystad raakt vanaf december 2016 de rechtstreekse intercity naar Amsterdam Centraal kwijt. Dat is het voornemen van de Nederlandse Spoorwegen, die eind volgend jaar de dienstregeling uitgebreid wil wijzigen.

Reizigers vanuit Lelystad naar Amsterdam Centraal zullen in Almere Centrum of Duivendrecht moeten overstappen. Volgens de NS leidt dit niet tot extra reistijd.

Als reden voor het schrappen van de intercity geeft de NS aan dat de beschikbare capaciteit op het spoor onvoldoende is. De rechtstreekse sprinter naar Amsterdam Centraal blijft wel rijden.

Eerder werd al bekend gemaakt dat vanwege de verbouwing van het spoor de intercity van Lelystad naar Amsterdam Centraal al vanaf mei 2016 tijdelijk komt te vervallen.

In de dienstregeling 2017 staat verder dat er vanuit Lelystad wel meer intercity's naar Schiphol en Den Haag gaan rijden. De frequentie wordt opgevoerd naar elk kwartier.

De nieuwe dienstregeling is overlegd met de provincie en de gemeente Lelystad. ProRail gaat het voorstel nu doorrekenen. Over een jaar stelt de NS de definitieve dienstregeling vast.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer