Nieuwe rechtszaak rond 'Polenhotel' Bant

Bant 28 augustus 2015
De gemeente Noordoostpolder moet ingrijpen bij Hotel Noordoostpolder in Bant. Dat eisen twee omwonenden van het hotel. Volgens de bezwaarmakers houdt het hotel zich niet aan gedane toezeggingen. Tijdens een rechtszaak beloofden de uitbater en de gemeente dat Hotel Noordoostpolder een echt hotel zou worden en geen hotel voor arbeidsmigranten. Het hotel kreeg daarop de vergunning om te starten. Maar die belofte is niet waargemaakt.

In de uitspraak uit 2013 staat onder meer dat het ter plekke of via internet mogelijk moet zijn een kamer te boeken. Uit onderzoek van Omroep Flevoland blijkt dat dat niet mogelijk is. Ook zou er een restaurant moeten zijn waar passanten en gasten dagelijks kunnen eten. Zo'n restaurant is er niet. De omwonenden zijn er ook achter gekomen dat het hotel zich niet aan de maximale verblijfsduur van 3 maanden houdt. Sommige gasten verblijven er al langer dan 8 maanden.

Ondanks deze feiten blijft de gemeente van mening dat Hotel Noordoostpolder niks verkeerd doet. Daarom slepen de omwonenden de gemeente nu voor de rechter. De zitting is begin december.

Het hotel heeft ook nog een vergunning gevraagd om uit te mogen breiden. In dezelfde rechtszaak proberen de omwonenden ook dat tegen te houden.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer