Windmolenpark NOP bereikt twee mijlpalen

Noordoostpolder 9 september 2015
Windpark Noordoostpolder heeft woensdag twee mijlpalen bereikt. Op het buitendijkse deel van het park zijn de eerste rotorbladen op een turbine geplaatst. De bladen kwamen dinsdagavond aan in de werkhaven bij Urk, na een tocht over water. In het IJsselmeer komen straks 48 windmolens te staan.

Op land werd het laatste rotorblad geplaatst op de laatste van 26 windmolens langs de Westermeerdijk en de Noordermeerdijk. Daarmee is dit deel van het windpark bouwtechnisch afgerond.

De molen kan over drie weken stroom leveren. De andere 25 molens van dit deel van het windpark leveren al stroom. De werkzaamheden lopen tien maanden voor op de planning. Dat komt doordat er tijdelijk niet één maar twee hijskranen zijn gebruikt.

Het Windpark Noordoostpolder bestaat in totaal uit 86 turbines op het land en in het water. Het park wordt gebouwd door drie partijen: NOP Agrowind, Westermeerwind en energiebedrijf RWE. Het gehele park is naar verwachting begin volgend jaar klaar.© omroep flevolandsitemap | disclaimer