Franc Weerwind geïnstalleerd als burgemeester

Almere 9 september 2015
De 50-jarige Franc Weerwind is woensdagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Almere. Hij volgt Annemarie Jorritsma op, die twaalf jaar burgemeester van de stad is geweest. Met de woorden 'zo waarlijk helpe mij God almachtig' aanvaardde de nieuwe burgemeester zijn ambt.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek van Flevoland heette de nieuwe burgemeester van harte welkom in de provincie. Hij noemde Franc Weerwind 'een beloftevolle keuze' als nieuwe burgemeester van Almere. Hij riep de andere burgemeesters van Flevoland op goed met hem samen te werken. Vooral op het gebied veiligheid heeft de burgemeester van Almere een belangrijke stem.

'Ik ben een blijvertje'
Weerwind zei dat hij als burgemeester tussen de mensen wil staan. Hij kondigde aan dat hij zichzelf de komende maanden ongevraagd gaat uitnodigen bij Almeerders thuis. Hij wil die ontmoeten aan hun eigen keukentafel om hun wensen en klachten te horen. Ook deed hij een oproep aan Almeerders om hem uit te nodigen voor een gesprek. Weerwind zegt zich ook voor lange tijd aan Almere te verbinden. 'Ik ben een blijvertje. Graag wil ik Almeerder zijn, samen met u.'

Geen nee tegen ministerschap
Eerder deze week zei Weerwind niet bij voorbaat 'nee' te willen zeggen tegen een functie als staatssecretaris of minister, na de verkiezingen volgend jaar. Het interview bij RTV NH deed de nodige stof in Almere opwaaien. Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV had het op Twitter over 'passant Weerwind'.

Toegezongen
Na de installatie stond een grote groep Surinamers hem op te wachten. Weerwind die een Surinaamse achtergrond heeft, werd door hen toegezongen. In het lied werd hem vertrouwen en succes toegewenst. 

Franc Weerwind was eerder burgemeester in Niedorp en de gemeente Velsen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer