Gemeente stelt boze omwonenden De Meent gerust

LELYSTAD • Di 15 september 2015 | 10:39 • Dinsdag 15 september 2015 | 10:39
Buurtbelang Schans en Stelling is gerustgesteld over de toekomstplannen die de gemeente Lelystad heeft met De Meent. Die locatie moet weer hét evenemententerrein worden van de stad. Twee weken geleden spraken boze omwonenden in het stadhuis nog hun afschuw uit over dat plan.

Ze waren kwaad omdat de gemeente ze niet op de hoogte had gebracht. Ook vreesden ze grote overlast. In 2011 werd er voor het laatst een groot evenement gehouden op De Meent. Dat was een dancefeest. Buiten het festivalterrein liep het uit de hand.

Volgens Debbie Rijnierse van Buurtbelang Stelling en Schans is maandagavond een gesprek geweest met de gemeente. Daarin is duidelijk gemaakt dat het toezicht op evenementen de laatste jaren sterk is verbeterd. Ook hebben ambtenaren toegezegd de communicatie te verbeteren. Dat heeft de meeste zorgen weggenomen bij de mensen die in de buurt van De Meent wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel