Vier mannen vast voor aanranding

Almere 28 september 2015
De politie heeft vier Almeerders aangehouden voor het aanranden van een 18-jarige vrouw in de Herbergsteeg in de nacht van zaterdag op zondag.

De politie was snel ter plaatse en heeft alle vier de mannen ingerekend. De mannen zijn 18, 19 en 20 jaar oud. Maandagmorgen werd op internet druk gespeculeerd over de achtergrond van de daders. Het zou volgens een lokale website gaan om asielzoekers. Dit werd door PVV-leider Geert Wilders opgepikt. De politie wil geen enkele uitspraak over de identiteit van de daders doen.

De vader van de vrouw heeft van de politie gehoord dat het om asielzoekers zou gaan. Dat heeft hij tegen Omroep Flevoland gezegd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De vier mannen zitten nog vast.

PVV Almere heeft naar aanleiding van het incident vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij neemt geen genoegen met het antwoord van de politie dat de identiteit van de daders er niet toe doet. De PVV eist in verband met de maatschappelijke relevantie dat het college daar wel een uitspraak over doet.© omroep flevolandsitemap | disclaimer