Burgemeester: "Noodopvang moet anders"

LELYSTAD • Za 3 oktober 2015 | 9:56 • Zaterdag 3 oktober 2015 | 9:56
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad pleit voor structurele veranderingen rond de noodopvang van vluchtelingen in Nederland.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, zegt Horselenberg dat onder de honderd vluchtelingen in sportcentrum De Koploper veel Albanezen zaten die geen kans maken op een verblijfsvergunning. Horselenberg is voorstander van vroegtijdige screening, omdat die Albanezen nu wel plekken in de noodopvang bezet houden.

Volgens burgemeester Horselenberg verliep de communicatie met het COA over de noodopvang afgelopen week uiterst moeizaam. Ze toont wel begrip voor het COA, dat niet is toegerust op de huidige instroom.

GroenLinks in Lelystad heeft naar aanleiding van deze uitspraken vragen aan het college gesteld. De partij wil weten waarom de gemeenteraad niet is ingelicht over de moeizame communicatie en waarom de burgemeester niet op het verzoek van het COA is ingegaan om de noodopvang te verlengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel