Burgemeester Horselenberg vertrekt

Lelystad 9 oktober 2015
Margreet Horselenberg
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad kondigt haar vertrek aan. Zij heeft de Koning verzocht om haar per 1 september 2016 ontslag te verlenen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De 64-jarige Horselenberg begon in 2006 als burgemeester van de provinciehoofdstad. De PvdA-politica zette zich onder meer in voor asielzoekers en was fel tegen de vorming van een superprovincie en het ontmantelen van de rechtbank in Lelystad. Eind 2013 werd borstkanker bij haar geconstateerd maar ze heeft tijdens de behandeling gewoon doorgewerkt.

Als Horselenberg per 1 september 2016 stopt is ze iets langer burgemeester geweest dan haar voorganger Chris Leeuwe, maar niet zo lang als oud-burgemeester Hans Gruijters, die was 16 jaar de burgervader van Lelystad.

“Na een lange, boeiende periode in het lokale bestuur volgt er vanzelf een moment om een nieuwe fase in mijn leven in te gaan. Met heel veel plezier en enthousiasme heb ik al die jaren gewerkt in het lokale krachtenveld. Na veel inspirerende jaren in Lelystad, waar ik mij bijzonder thuis voel, breekt ook hier de tijd aan om dit af te ronden.” aldus Margreet Horselenberg.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer