D66 wil beton en asfalt hergebruiken

ALMERE • Ma 12 oktober 2015 | 13:14 • Maandag 12 oktober 2015 | 13:14
D66 Almere wil dat als de gemeente in de toekomst beton en asfalt verwijdert, het wordt hergebruikt. De partij hoopt op die manier geld te besparen en stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

D66-raadslid Cocky Kuipers zegt dat in de ontwikkeling van het hergebruik van bouwstoffen grote stappen worden gemaakt. Volgens haar is het nu al mogelijk om dertig procent te recyclen van het beton en asfalt dat de gemeente verwijdert. Als het materiaal wordt hergebruikt, hoeft Almere grondstoffen niet opnieuw in te kopen en dat bespaart geld, aldus Kuipers.

De gemeente Almere moet vanaf 2017 miljoenen bezuinigen omdat het onderhoud van de stad niet meer te betalen is. Kuipers zegt dat met recycling van grondstoffen het tekort niet wordt opgelost maar dat het wel een stap in de goede richting is.

Het D66-raadslid vraagt zich onder meer af of in Almere al met hergebruik van asfalt en beton wordt geëxperimenteerd en of er al doelstellingen zijn afgesproken met aannemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel