"Stadshart heeft geen identiteit en is achterhaald"

LELYSTAD • Di 13 oktober 2015 | 23:00 • Dinsdag 13 oktober 2015 | 23:00
Het winkelcentrum van Lelystad heeft geen identiteit en is achterhaald. Dat zijn de conclusies van Paul Tankink. Hij is als onafhankelijk deskundige aangetrokken om de problemen in het stadshart van Lelystad aan te pakken. Tankink zegt dat ingrijpen nu nog kan, maar dat het over twee jaar te laat is.

Normaal gesproken heeft een centrum drie belangrijke trekkers. Daartussen liggen looproutes, waardoor publiek langs alle winkels loopt. Door een wildgroei aan parkeergarages in Lelystad worden deze routes niet bereikt door het winkelend publiek. Tankink zegt dat de gemeente moet overwegen om vrij parkeren in te voeren.

Cultuur, zorg en groen
Het stadshart moet één gevoel uitstralen en er moet cultuur, zorg en groen toegevoegd worden. Volgens Tankink is de vernieuwing van het Stadhuisplein een eerste stap in de goede richting. De leegstand moet teruggebracht worden.

Bioscoop en horeca
Het Agorahof kan aantrekkelijker gemaakt worden door de komst van een bioscoop, en de toevoeging van horeca en groenvoorzieningen.
Over twee weken worden de plannen besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel