Beste Flevolandse oliebol komt van bakker Grootkarzijn

Zeewolde 28 december 2015
Oliebollen
Echte Bakker Grootkarzijn aan de Kerkstraat in Zeewolde heeft de hoogste Flevolandse notering in de jaarlijkse oliebollentest van het AD. De bakker staat op plek 43 met een 7,5.

In totaal staan er vijf Flevolandse noteringen in de lijst. Op plek 94, 107 en 117 staan drie oliebollenbakkers met een voldoende. De Hollandse Gebakkraam Westenberg bij winkelcentrum Muziekwijk in Almere wist met een "taaie bol" plek 94 te veroveren. Van Loon's Gebakkraam bij winkelcentrum SuyderSee in Dronten vertoont volgens de testers een "stijgende lijn" en eindigde op plek 107 en oliebollenkraam Stuy-Boon op het Forum in Almere ("flauwe hap, vermoedelijk is het zout vergeten") eindigde als 117e in de lijst.

De laagste Flevolandse notering is voor Ben's Oliebollen op het Stadhuisplein in Lelystad. Deze bakker levert volgens het AD een "vette kleffe bol" af die "nergens naar smaakt." De kraam krijgt een onvoldoende en staat op plek 137. Ook krijgt Ben's Oliebollen een aparte notering in de top 3 van vetste oliebollen. Dit jaar testte het Algemeen Dagblad 164 bakkers. De beste oliebollen van het land zijn volgens de krant te krijgen bij Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer