"Leegstaande gebouwen oplossing voor huisvesten statushouders"

Almere 6 januari 2016
"Leegstaande gebouwen oplossing voor huisvesten statushouders"
Gemeente Almere wil haast maken met het ombouwen van leegstaande panden om asielzoekers die mogen blijven sneller te huisvesten. De gemeente slaagt er tot nog toe niet in om aan haar plicht te voldoen en heeft vorig jaar slechts de helft van de toegewezen statushouders een dak boven het hoofd bezorgd.

Wethouder Tjeerd Herrema gaat nog deze maand om tafel met wooncorporaties. Hij hoopt dat zij gebruik maken van een rijkssubsidie die het aantrekkelijk maakt om leegstaand vastgoed om te bouwen tot goedkope sociale huurwoningen.

Almere loopt fors achter met het huisvesten van zogenoemde statushouders. Vorig jaar had de gemeente woonruimte moeten realiseren voor 360 statushouders, maar dat lukte slechts voor 180 mensen.

De wethouder wil er wel voor waken dat de wachttijd voor andere Almeerders die zoeken naar goedkope huurwoningen niet verder oploopt. De wachttijd is nu zo'n zes à zeven jaar en loopt op door de grote aantallen vluchtelingen. Daarom moet het omgebouwde vastgoed op termijn ook beschikbaar zijn voor andere woningzoekenden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer