Aannemer moet gemeente boete betalen

DRONTEN • Do 7 januari 2016 | 13:54 • Donderdag 7 januari 2016 | 13:54
Aannemer Reimert moet over de brug komen in een langlopend conflict met de gemeente Dronten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Voor de terreinafwerking in de wijk De Gilden had de aannemer drie jaar geleden in de ogen van de gemeente nogal wat steken laten vallen. De gemeente huurde vervolgens een andere aannemer in.

De rechtbank heeft nu een 'tussenvonnis' geveld en heeft de gemeente in het gelijk gesteld. Wel moet de gemeente de door Reimert verrichte werkzaamheden betalen. Dit komt neer op ruim 73.000 euro.

Tegelijkertijd moet de aannemer een boete van ruim 82.000 euro betalen aan de gemeente. Daar komt de grootste vordering van de gemeente nog bij: een schadevergoeding in verband met de heraanbesteding. 

De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan over de hoogte van dat laatste bedrag. De gemeente verwacht dat het nog wel tot eind dit jaar duurt voordat er een eindvonnis ligt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel