Nieuwe kleding-inzamelingsactie voor vluchtelingen

LELYSTAD • Do 14 januari 2016 | 19:25 • Donderdag 14 januari 2016 | 19:25
Het Rode Kruis in Lelystad start een nieuwe kleding-inzamelingsactie voor vluchtelingen. Vorig jaar was er een actie georganiseerd door het Rode Kruis, Leger des Heils en de gezamenlijke kerken en moskeeën. Die inzameling leverde heel veel kleding en schoenen op.

Maar naar nu blijkt is er een tekort aan herenkleding maten S en M. Nodig zijn truien, broeken, t-shirts, ondergoed en sokken. Ook is er een tekort aan schoenen in de maat 37 t/m 43.

Mensen die kleding over hebben en die willen doneren aan vluchtelingen kunnen op 30 januari terecht bij het Rode Kruisgebouw aan de Wigstraat in Lelystad. De inname is tussen 10:00 en 13:00.

De uitgifte van kleding aan de vluchtelingen is in de zogeheten Welkom Winkel in de wijk Botter. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zal kleding de komende tijd nodig zijn. Veel vluchtelingen stromen door naar asielzoekerscentra. Hun plek wordt dan ingenomen door anderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel