Negen jaar celstraf en tbs geëist voor doodslag Baai

Lelystad 19 januari 2016
Negen jaar celstraf en TBS geëist voor doodslag Baai
Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar cel en tbs geëist tegen een 48-jarige man uit Lelystad. Hij wordt ervan verdacht in oktober een huisgenoot te hebben gedood op de Baai.

Op 11 oktober zou hij zijn huisgenoot met een balk op het hoofd hebben geslagen. De huisgenoot overleed in het AMC in Amsterdam. Het is niet duidelijk geworden waarom de Lelystedeling de man sloeg.

De twee mannen, verdachte en slachtoffer, woonden beiden in een kamer in een eengezinswoning op de Baai in Lelystad. De verdachte woonde beneden, het slachtoffer op de bovenste verdieping. Ze irriteerden zich geregeld aan elkaar en op zondag 11 oktober kwam dit tot een escalatie.

Na de ruzie meldde de Lelystedeling zichzelf op het politiebureau. Daar bekende hij zijn huisgenoot te hebben geslagen. De psycholoog en de psychiater die de man hebben onderzocht, hebben aangegeven dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. De man heeft een gebrekkige ontwikkeling en lijdt aan stoornissen. Het risico dat de man in herhaling valt, is volgens de deskundigen groot.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer