Verwarring rond naam Oostkant Dronten

BIDDINGHUIZEN • Di 19 januari 2016 | 22:32 • Dinsdag 19 januari 2016 | 22:32
Het dorp Biddinghuizen wordt door de gemeente steeds vaker aangeduid als Oostkant Dronten. Maar die naam levert verwarring op, zeggen inwoners. Want: waar ligt dat dan?

Dorpsvoorzitter Willem Feiken vindt het raar dat de naam Biddinghuizen minder gebruikt wordt. "Wij staan toch bekend om onze vele activiteiten. En je navigatiesysteem weet niet waar de oostkant van Dronten ligt."

Hij merkt dat meer mensen in het dorp zich zorgen maken over de benaming en overweegt bij de gemeente na te vragen waarom enkele jaren geleden gekozen is voor die term.

Ook inwoner Marielle Steeneveld is bang dat mensen straks verdwalen: "De naam is niet correct." Zij gaat de burgemeester in een brief vragen om duidelijkere communicatie.

De gemeente gebruikt de naam Oostkant Dronten bij de aankondiging van allerlei evenementen, zoals Flevo Funfields in april. De gemeente laat in een reactie weten dat ze de verwarring weg wil nemen en op zoek gaan naar een andere benaming.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel