Gemeente voorloper met digitaal burgerloket

URK • Ma 25 januari 2016 | 13:30 • Maandag 25 januari 2016 | 13:30
Urk is van alle Flevolandse gemeenten het verst met een digitaal Burgerzakenloket. 100 Nederlandse gemeenten gaan voor het einde van dit jaar werken met een app, waarmee huwelijksregistratie, geboorteaangifte en paspoortaanvragen gedaan kunnen worden.

Op Urk kan geboorteaangifte en huwelijksregistratie nu al digitaal via pc, smartphone of tablet. De gemeente laat weten dat dit goed werkt, maar dat de meeste ouders er toch voor kiezen om geboorteaangifte persoonlijk te doen op het gemeentehuis. De gemeente hoopt binnenkort ook de mogelijkheid te bieden om online een overlijden door te geven of een nieuw paspoort aan te vragen.

Lelystad is volop aan het testen met de zogeheten iBurgerloketapp. De gemeente hoopt dat Lelystedelingen over enkele weken terecht kunnen bij het digitale burgerloket. De andere gemeenten in Flevoland maken op dit moment geen gebruik van deze app.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel