Opvang voor 450 vluchtelingen aan Kuinderweg

Luttelgeest 28 januari 2016
Kuinderweg 23. Foto: Google Maps
Kuinderweg 23
Nieuwe locatie azc
De gemeente Noordoostpolder wil een opvang voor 450 vluchtelingen realiseren aan de Kuinderweg 23 in Luttelgeest. Het dorp in Noordoostpolder zou daarmee een tweede opvang krijgen, dichtbij het huidige azc aan de Oosterringweg. In totaal worden er dan bijna 2000 asielzoekers aan buitenwegen in de gemeente Noordoostpolder gehuisvest.

Op de locatie aan de Kuinderweg stond een woonpark voor 150 arbeidsmigranten gepland. Het college van B & W wil dit park nu geschikt te maken voor de tijdelijke opvang van 450 vluchtelingen.

In oktober vorig jaar werd bekend dat burgemeester Aucke van der Werff in overleg was met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de uitbreiding van het bestaande azc of het openen van een nevenvestiging.

De zoektocht naar een geschikte plek leek moeizaam te verlopen. Omwonenden van het leegstaande verzorgingshuis de Golfslag in Emmeloord vreesden lange tijd dat dit gebouw als locatie in beeld zou zijn. Volgens de gemeente was dit niet aan de orde, omdat zij het gebouw niet in eigendom had.

Vanwege de grote asielinstroom spraken het Rijk en de provincies eind november af om per provincie 2500 opvangplekken te realiseren. Burgemeester Aucke van der Werff zei eerder dat hij vluchtelingen niet in tentenkampen wilde onderbrengen, omdat hij geen erbarmelijke omstandigheden wilde. In plaats daarvan zocht hij naar een opvanglocatie van goede kwaliteit, die een aantal jaar in gebruik kan blijven.

De burgemeester kan donderdag nog niet toelichten waarom precies de keuze op de locatie aan de Kuinderweg is gevallen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer