Vermeer doet aangifte na belediging bij dartwedstrijd

Almere 12 februari 2016
Kenneth Vermeer nu ook beledigd door dartfans
Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer uit Almere gaat aangifte doen tegen de mannen die donderdagavond tijdens een dartwedstrijd in het Engelse Newcastle borden omhoog hielden met beledigende teksten.

Toeschouwers, onder wie iemand met een Ajax tattoo, hielden bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met ernaast een getekende pop. De teksten werden getoond tijdens de opkomst van darter Phil Taylor.

Feyenoord gaat Vermeer juridisch ondersteunen bij de aangifte. Dat meldt RTV Rijnmond. De aangifte gaat via de Britse justitie omdat het toernooi in Engeland plaatsvond.

Reactie minister-president Rutte
In een reactie noemt premier Mark Rutte de teksten "Misselijkmakend, verwerpelijk, en beneden ieder niveau." Rutte benadrukt dat hij over het algemeen terughoudend is met reageren op dit soort kwesties "want dat kan meer mensen uitnodigen om dit soort achterlijke acties te ondernemen", maar dat hij het schandalig vindt, laat hij nu duidelijk weten.

Ajax-Feyenoord
Vermeer werd afgelopen weekend ook al beledigd toen Feyenoord tegen Vermeers vroegere club Ajax speelde. Een man uit Wageningen had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer