"Mogelijk drugsmisstanden in Oostvaarderskliniek"

Almere 22 februari 2016
"Mogelijk misstanden met drugs"
Twee advocaten vermoeden dat er misstanden zijn rond drugs in de Oostvaarderskliniek in Almere. Beiden reageren op een anonieme brief die Omroep Flevoland kreeg. Daarin staat dat vorig jaar een tbs-er in de Oostvaarderskliniek zou zijn overleden aan drugs.

Volgens de Amsterdamse advocaat Richard van der Weide wordt een van zijn cliënten verdacht van betrokkenheid bij dat overlijden. De verdachte zou na een verlof de drugs hebben binnengesmokkeld en hebben doorverkocht. De cliënt van Van der Weide is overgeplaatst naar de Van Mesdagkliniek in Groningen.

Rapport schouwarts
Volgens de advocaat is er geen bewijs tegen zijn cliënt. Hij ziet het rapport van de schouwarts als een belangrijk bewijsstuk, maar Justitie zou dit rapport niet aan de raadsman willen geven. ''Mijn gevoel zegt dat ze reputatieschade willen voorkomen. Dit om toe te dekken dat er van alles mis is in de kliniek.''

Onderzoek OM
De Almeerse advocaat Jan-Jesse Lieftink maakt zich ook zorgen over drugsgebruik in de kliniek. Hij sluit niet uit dat medewerkers betrokken zijn bij het binnensmokkelen van drugs. De kliniek heeft bevestigd dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de dood van de tbs-er.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer