Gemeente niet verder met Buurtzorg voor TSN Thuiszorg

Lelystad 23 februari 2016
Gemeente niet verder met Buurtzorg voor TSN Thuiszorg
De gemeente Lelystad gaat niet in zee met Buurtzorg voor het verzorgen van thuishulp. Dat heeft VVD-wethouder Janneke Sparreboom in de gemeenteraad bekendgemaakt. Buurtzorg had via haar nieuw op te richten stichting Familiehulp aangeboden om huishoudelijke ondersteuning aan cliënten en personeel over te nemen van het bijna failliete TSN Thuiszorg.

Het college geeft de voorkeur aan zorgpartners, waarmee de gemeente sinds vorig jaar al een contract heeft. Volgens de wethouder past de werkwijze die Familiehulp voorstelt niet bij die van Lelystad. Daarnaast vroeg Familiehulp de gemeente om een financiële bijdrage, terwijl die niet nodig is als met bestaande partners wordt samengewerkt.

De zorginstanties waarmee Lelystad nu verder gaat zullen zich maximaal inspannen om de cliënten en ook het TSN-personeel over te nemen. Woonzorg Flevoland heeft dat recent nog aangeboden. De gemeente gaat hierover in gesprek met de bewindvoerder van TSN. Personeel en de vakbond FNV voerden onlangs actie voor overname door Buurtzorg. Wethouder Sparreboom wil het besluit pas woensdag toelichten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer