Vergevorderde plannen voor boren naar aardwarmte

LUTTELGEEST • Do 25 februari 2016 | 19:59 • Donderdag 25 februari 2016 | 19:59
Twee tuinders in Luttelgeest hebben vergevorderde plannen om te boren naar aardwarmte in Luttelgeest. De tuinders, die zich hebben verenigd in de Aardwarmte Combinatie Luttelgeest BV, zijn daarmee de eerste in Flevoland.

De plantenkweker en paprikateler willen met aardwarmte duurzamer te werk gaan. Door het gebruik van aardwarmte, hoeven er geen fossiele brandstoffen te worden gebruikt om de kassen te verwarmen.

De gemeente heeft een vergunning verleend. De tuinders hopen in de winter van 2017/2018 van start te gaan met het project. Het wachten is vooral op de bank, die het initiatief van 15 miljoen euro voornamelijk moet financieren. Eerder liet DE-on, de Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij voor duurzame energie, weten ook een steentje bij te dragen aan het project.

De tuinders hopen dat als alles eenmaal loopt, zij een inspiratie zijn voor andere tuinders. In Luttelgeest zijn namelijk nog drie locaties waar naar aardwarmte kan worden geboord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel