Prijsvraag levert honderd sociale huurwoningen op

Almere 10 maart 2016
De prijsvraag van de gemeente Almere voor goede goedkope sociale huurwoningen met zo laag mogelijke energielasten, heeft twee winnaars opgeleverd. De marktpartijen gaan samen zo'n honderd huurhuizen neerzetten met een huurprijs rond de 550 euro per maand.

De 36 woningen van Think Wonen - Van der Horst komen in Nobelhorst te staan. Trebbe gaat er samen met de Alliantie 50 of 75 realiseren in Poort. Zij krijgen van de gemeente een korting op de grondprijs voor sociale woningbouw van 1.500 euro per woning.

Almere had met de prijsvraag ingezet op tweehonderd woningen, maar is evengoed tevreden met het resultaat. 

"Toen we eraan begonnen, achtte de markt het eigenlijk onhaalbaar. We waren vooral benieuwd wat het voor inzendingen zou opleveren. Deze twee projecten voldeden aan alle criteria", aldus de woordvoerder van wethouder Tjeerd Herrema. Met de andere marktpartijen en corporaties wordt verder gesproken over hoe hun concepten verbeterd kunnen worden.

Almere heeft een grote behoefte aan betaalbare woningen. De gemeente schreef daarom in maart vorig jaar de prijsvraag Goedhuurwoningen uit. In totaal werden er twintig ideeën ingestuurd. Vijf plannen konden verder worden uitgewerkt. De uiteindelijke twee prijswinnaars hebben ingezet op zo min mogelijk energieverlies in de woningen en het gebruik van onder meer zonnepanelen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer