Winkeliers niet blij met opstelling gemeenteraad

LELYSTAD • Di 22 maart 2016 | 20:26 • Dinsdag 22 maart 2016 | 20:26
Winkeliers in het centrum van Lelystad zijn niet blij met de opstelling van de gemeenteraad. Dat zegt Wiebe van der Meer, de kersverse voorzitter van Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad. Volgens hem maken de raadsleden er een potje van als het gaat om pogingen om van het stadshart een succes te maken.

Van der Meer noemt als voorbeeld het parkeergeld. Er zijn plannen om het eerste half uur gratis te maken. Maar dat gaat Van der Meer niet ver genoeg. Bovendien doet de raad er te lang over om een besluit te nemen.

Het nieuwe bestuur van de winkeliersvereniging wil de komende tijd ook zelf wat plannen van de grond krijgen. Zo zouden winkels in het centrum van Lelystad allemaal open moeten op koopzondag.

Ook komt er een experiment met ruimere openingstijden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in plaats van een standaard koopavond. Tenslotte moet ook het fietsverbod weer gehandhaafd worden zodat iedereen veilig kan winkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel