28% heeft moeite om rond te komen

Almere 24 maart 2016
28 procent heeft moeite om rond te komen
28 procent van de Almeerders heeft enige tot grote moeite om rond te komen. Tegenover 23 procent landelijk. Dat staat in de derde monitor sociaal domein. Dat is een rapportage van de gemeente over hoe de nieuwe zorgtaken zijn uitgevoerd in 2015.

In totaal maakten 8200 volwassenen gebruik van ondersteuning. Zij kregen bijvoorbeeld hulp in huis of begeleiding om hun dagelijks leven in te richten. Zo'n 4300 kinderen kregen een vorm van jeugdhulp en iets minder dan 5900 huishoudens ontvingen een bijstandsuitkering.

Dagelijks melden zich in de gemeente vijf huishoudens aan voor schulddienstverlening en er worden relatief veel vonnissen tot huisuitzetting uitgesproken.

Uit de rapportage komt naar voren dat de overgang van nieuwe taken naar de gemeente goed is verlopen. Almeerders die al voor 1 januari hulp kregen behielden die ook in de meeste gevallen. Volgens de gemeente is de overgang relatief rustig verlopen..

De resultaten van de monitor worden verwerkt in het meerjarenbeleid sociaal domein van de gemeente. Ook volgt er in april een gesprek met de raad.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer