VVD stoort zich aan popiejopie-gedrag agenten op Facebook

Almere 1 april 2016
VVD stoort zich aan popiejopie-gedrag agenten
Famke van Spaendonk
De raadsfractie van de VVD stoort zich aan het popiejopie-gedrag van politie in Almere Buiten. Agenten doen op het Facebook-account van de politie verslag van hun werkzaamheden. Volgens Ulysse Ellian van de VVD wordt daarbij te vaak een populistische toon aangeslagen. Daarbij doelend op uitingen als "Wij zijn achter een verdachte aangerend." Hij vindt dat overbodig en denkt dat het imago van de politie wordt geschaad.

Ellian uitte zijn kritiek tijdens een vergadering over veiligheid op de politieke markt. Volgens hem is het nodig dat de politie een duidelijk beleid maakt over wat wel en niet te plaatsen op social media.

Districtschef Famke van Spaendonk kan zich niet vinden in de opmerkingen van de VVD. Zij vindt dat er helemaal geen sprake is van popiejopie-gedrag. Volgens haar is het een manier om meer verbinding te krijgen met de maatschappij. Ruim 10.000 mensen vinden de Facebook-pagina leuk. De berichten die erop worden geplaatst, bevatten volgens de districtschef juist informatie die de mensen willen weten.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer