Statushouders kritisch over hotelopvang

LELYSTAD • Zo 3 april 2016 | 17:57 • Zondag 3 april 2016 | 17:57
De Eritreeërs die worden opgevangen in het Hotel Lelystad Airport zijn kritisch over hun onderkomen. De meeste klachten gaan over de strikte regels van het hotel. Ook slapen ze soms met te veel mensen op één kamer.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente gaan zich inspannen om de klachten van de Eritreeërs op te lossen. Dat is al eerder gebeurd. Zo waren er eerst te weinig kookpitten beschikbaar, maar daar is inmiddels verandering in gekomen.

De 26 jonge mannen worden sinds half februari opgevangen. Het gaat hier om zogeheten statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk een eigen woning krijgen in Lelystad. Maar dat is nog niet mogelijk door een tekort aan sociale huurwoningen.

Als alles goed gaat, krijgt de eerste Eritreeër begin mei een woning. Eind juli loopt de huurovereenkomst af tussen gemeente en Hotel Lelystad Airport. Dan moeten alle Eritreeërs een onderkomen hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel