Nieuwe staking buschauffeurs na mislukken overleg

Almere 7 april 2016
Staking gaat vooralsnog door
Er komt een nieuwe staking van buschauffeurs in Almere. Donderdagavond is het overleg over de veiligheid in de bussen mislukt. De vakbonden FNV en CNV hebben 3,5 uur gesproken met wethouder Frits Huis over de mogelijkheden om de veiligheid in het openbaar vervoer te verhogen.

Huis zou de vakbonden een pakket maatregelen ter waarde van 1 miljoen euro hebben geboden, maar de bonden vinden dat te weinig. Zo willen ze meer toezicht in de bussen en bij haltes om onder meer zwartrijden en overvallen tegen te gaan. De bonden eisen dat betalen met contant geld in de bussen wordt afgeschaft. Verder willen ze dat er veiligheidsschermen in de bussen komen. Die kunnen omhoog als chauffeurs worden belaagd. De aangekondigde staking van buschauffeurs volgende week donderdagavond gaat volgens de bonden gewoon door.

Dinsdagochtend legden buschauffeurs in Almere het werk ook al neer. Die staking duurde vijf uur. Connexxion had een kort geding aangespannen om de staking te voorkomen. De rechtbank oordeelde maandag dat de actie mocht doorgaan.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer