Biljartbond discrimineert gelovige Urker

Urk 8 april 2016
Albert Bakker
Urker Albert Bakker wordt gediscrimineerd door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) doordat de bond wedstrijden op zondag houdt. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

Bakker was met biljartvereniging Het Groene Laken uit Urk naar het College gestapt. De spelers voelen zich gediscrimineerd, omdat ze worden uitgesloten van het NK biljarten. Uit geloofsovertuiging spelen de leden nooit op zondag. De finale van het NK is altijd op een zondag en de biljartbond wil de speelschema's niet aanpassen. Daardoor kon districtkampioen Het Groene Laken begin dit jaar niet door naar de finale.

Volgens het College voor de Rechten van de Mens maakt de biljartbond verboden onderscheid op grond van godsdienst door wedstrijden op zondag te organiseren. De uitspraak van het College heeft geen gevolgen. Die kan wel gebruikt worden om de zaak voor te leggen aan de rechter. Albert Bakker beslist pas of hij naar de rechter stapt na een gesprek met de bond.

Een woordvoerder van de Biljartbond is hoogst verbaasd over de uitspraak. Het oordeel dat de KNBB discrimineert komt hard aan bij de bond. Het bestuur bepaalt binnenkort wat het met de uitspraak gaat doen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer