Geldinzamelingen voor goede doelen

Flevoland 9 april 2016
Deze zaterdag staat bol van de acties voor goede doelen.

In Marknesse gaan zo'n 1300 badeendjes het water op. De werkgroep Bouwen aan Tanzania wil op deze manier geld inzamelen voor hun reis naar Tanzania. Daar willen ze later dit jaar een opleidingsboerderij bouwen voor jongeren. Ze hopen met deze actie ongeveer 7.000 euro op te halen. De badeendenrace begint om 14:00 uur.

De Almeerse Olympische atleet Timothy Beck opent de Samen Loop voor Hoop in Almere. Tijdens deze loop wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker. Mensen die kanker hebben gehad of mensen kennen met kanker lopen mee. Ook burgemeester Franc Weerwind komt meelopen om te praten met lopers. 's Avonds is er nog een kaarsenceremonie om te herdenken. De loop begint om 14:00 uur.

Make a Wish houdt samen met buurtvereniging Revelsant in Emmeloord een benefietconcert. Ze willen geld ophalen om wensen van zieke kinderen uit te laten komen. Verschillende artiesten uit de regio treden op. Door middel van donaties die mensen deze avond geven hoopt de organisatie een hoop geld op te halen. De avond begint om 19:00 uur.

In Emmeloord wordt een veiling gehouden door Odd Fellows voor het Toon Hermans Huis Emmeloord, de zwemlessen van Stichting Leergeld en voor stichting Balansruiters. Er worden meer dan 250 items geveild, zoals een ballonvaart, kaarten voor voetbalwedstrijden en een appeltaart. De veiling wordt voor de tweede keer gehouden. Eerder werd ruim 15.000 euro opgehaald. De avond begint om 19:30 uur

Het Toon Hermans Huis Zeewolde houdt een benefietavond in theaterrestaurant The Lux in Zeewolde. Hier wordt een 4-gangen diner gehouden met informatie over het reilen en zeilen van het Toon Hermans Huis. De avond start om 19:30 uur.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer