Floriade-directeur zit ziek thuis

Almere 13 april 2016
Floriade-directeur zit ziek thuis
Derde top-ambtenaar in half jaar tijd
De huidige Floriade projectdirecteur Esther van Garderen zit ziek thuis. De Almeerse top-ambtenaar wordt vervangen door Wilfred Lieste. Hij is op dit moment nog adjunct-directeur bij de gemeente. “We kunnen in deze situatie niets meer zeggen over de kwestie. Van Garderen is nog project-directeur, maar wordt voorlopig wel vervangen. Over zieke medewerkers doen we geen uitspraken”, laat een woordvoerder weten. Omroep Flevoland heeft uit meerdere bronnen dat Van Garderen ziek is na een conflict over haar functioneren.

Het is de derde ambtenaar in een half jaar tijd die op het Floriade-project wordt gezet. De nu zieke Van Garderen verving in november 2015 nog een andere top-ambtenaar die niet langer geschikt was voor de realisatie van de Floriade die in 2022 in Almere is.

Vorige week vertelde wethouder Tjeerd Herrema aan de gemeenteraad dat er vertraging is bij het organiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Zo is het bedrijf, de Floriade BV, dat de plannen gaat uitvoeren nog niet opgericht. Ook is er nog geen enkel contract gesloten met een bedrijf dat geld wil investeren in de Floriade. De gemeente heeft nog niet alle grond kunnen kopen voor het evenemententerrein en onderhandelt nog met de camping, het wokrestaurant en de jachthaven.

De gemeente had een voorsprong met organiseren omdat de Nationale Tuinbouwraad voor het eerst veel eerder die nieuwe locatie bekend had gemaakt. Die voorsprong is inmiddels weg en dat baart de gemeenteraad zorgen. Donderdag wordt de gemeenteraad achter gesloten deuren verder ingelicht over de situatie.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer