Staten blijven bezorgd over Nieuwe Natuur

FLEVOLAND • Wo 13 april 2016 | 20:30 • Woensdag 13 april 2016 | 20:30
Een meerderheid van Provinciale Staten vindt dat de provincie verder kan met vijf initiatieven voor het project Nieuwe Natuur. Tegelijk blijven fracties bezorgd over de haalbaarheid van de natuurplannen.

Vooral bij het project Swifterpark bij Swifterbant en G38 bij Lelystad vragen de Staten zich af of voor- en tegenstanders het wel ooit eens worden. De PVV vindt dat ze zonder steun in de omgeving niet mogen worden uitgevoerd. SGP, ChristenUnie, D66 en 50Plus willen dat de initiatiefnemers hun uiterste best doen om draagvlak voor hun projecten te winnen.

CDA en VVD willen dat de provincie verder gaat met Nieuwe Natuur. Wie tegen blijft, staat het vrij om naar de rechter of Raad van State te stappen, zo stelt de VVD.

Gedeputeerde Appelman belooft de Staten op de hoogte te houden van de voortgang van de projecten, voordat eind volgend jaar wordt besloten welke echt haalbaar zijn.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel