Liander: "Zonnepanelen zijn wel degelijk aangesloten"

ALMERE • Za 16 april 2016 | 11:02 • Zaterdag 16 april 2016 | 11:02
De eigenaren van de zonnepanelen in Almere die zeggen dat de panelen nooit waren aangesloten, profiteren er wel degelijk van. Dat zegt netbeheerder Liander. De panelen van de eerste generatie zijn bij de bouw van de huizen in 2000 en 2001 aangebracht. De hoeveelheid stroom die van de panelen komt, bedraagt volgens Liander nooit meer dan 10% van het totale verbruik per huishouden.

Alle stroom die is opgewekt met de zonnepanelen is verbruikt in de huizen zelf. De eigenaren hebben daarom een lagere rekening ontvangen dan bezitters van vergelijkbare woningen zonder panelen, zegt Liander.

Teruglevering van stroom aan het net, zoals bij moderne panelen, gebeurt bij de betrokken Almeerders niet. De hoeveelheid stroom die de oude panelen opwekken is niet genoeg. De capaciteit van moderne zonnepanelen is veel hoger. Op nieuwe zogeheten slimme meters is te zien hoeveel elektriciteit moderne panelen opleveren.

Liander zegt inmiddels contact te hebben gehad met de Almeerders die de kwestie hebben aangekaart. Volgens een woordvoerder van de netbeheerder is het misverstand opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel