Eis: werkstraf en rijontzegging voor dodelijk ongeluk

DRONTEN • Wo 20 april 2016 | 14:06 • Woensdag 20 april 2016 | 14:06
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een werkstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Dronten. En een ontzegging van de rijbevoegdheid voor zes maanden.De man wordt ervan verdacht als tractorbestuurder een dodelijk ongeluk te hebben veroorzaakt.

Op 18 maart 2015 reed de Drontenaar met een trekker met aanhanger de Swifterweg in Dronten op. Het was die dag erg mistig. De tractorbestuurder gaf geen voorrang aan een motorrijder. Het slachtoffer, een 41-jarige politieagent uit Lelystad, is in een poging te remmen voor de trekker onderuit gegaan en botste op de trekker.

De politieman reed te hard, ongeveer 100 kilometer per uur, waar je tachtig mag. Ook werkte het antiblokkeersysteem van zijn motor niet. Hij overleed ter plekke.

Het OM gaat niet uit van opzet bij de tractorbestuurder, maar vindt wel dat hij schuldig is aan het ongeval. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel