Schapenhouder hoeft bedrijf niet stil te leggen

ESPEL • Di 26 april 2016 | 20:18 • Dinsdag 26 april 2016 | 20:18
Het gerechtshof in Arnhem heeft de verplichte sluiting van het bedrijf van een schapenboer uit Espel van tafel geveegd. Wel kreeg de boer een boete voor het verwaarlozen van zijn schapen in 2014. Hij moet 7.700 euro betalen.

De rechtbank in Utrecht had eerder een stillegging van een jaar opgelegd aan de boer, maar de hoge rechters in Arnhem oordeelden dat deze straf niet opgelegd had mogen worden voor deze overtreding. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie een fout gemaakt door in de aanklacht te spreken over een 'aantal schapen'. Dat vinden de rechters te vaag.

De boer uit Espel kreeg de straf omdat in 2014 op zijn erf meerdere schapen in zorgelijke toestand werden aangetroffen. Zes dieren moesten ter plekke afgemaakt worden. Andere schapen hadden schurft en kregen nauwelijks te eten.
Het was niet de eerste keer dat de man zich moest verantwoorden voor verwaarlozing, maar naar eigen zeggen heeft hij zijn leven nu gebeterd.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel