De Floriade bloeit op deze zomer

Almere 9 mei 2016
De Floriade zal vanaf de zomer echt in Almere gaan leven. Dat beloofde directeur Jannewietske de Vries van de Floriade BV in oprichting maandagavond tijdens een eerste bijeenkomst voor ondernemers. Daar kwamen ruim honderd mensen op af.

De Floriade BV gaat in juli officieel van start. In augustus komt er een speciale website met nieuwsberichten, aanbestedingen voor ondernemers en een agenda met activiteiten. Eén van die nieuwe activiteiten is het culturele jongerenfestival Grow dat in september wordt gehouden. Ook werd maandagavond gebrainstormd over het opzetten van een netwerk met 2022 ondernemers die betrokken willen zijn bij de wereldtuinbouwtentoonstelling. 2022, omdat de Floriade in dat jaar in Almere wordt gehouden.

De afgelopen maanden nam de kritiek op de gang van zaken rond de Floriade toe. Politieke partijen uitten hun zorgen over de voortgang en ondernemers klaagden over het gebrek aan daadkracht. De Vries begrijpt de onrust en zegt dat er beter gecommuniceerd had kunnen worden.

Ze vertelde de aanwezigen dat het team sinds begin dit jaar achter de schermen heeft gewerkt aan de officiële oprichting van de BV en het uitwerken van het businessplan.© omroep flevolandsitemap | disclaimer