Aantal drankrijders afgenomen

Urk 10 mei 2016
Het aantal drankrijders op Urk is de laatste jaren behoorlijk gedaald. Vorig jaar bedroeg de daling 15 procent. Dat zei politiechef Roel de Graaf dinsdagavond tijdens een presentatie voor de gemeenteraad.

Volgens hem werden er vroeger tijdens één uitgaansavond wel tien automobilisten en brommerrijders aangehouden die te veel hadden gedronken, "maar moeten agenten er tegenwoordig echt naar zoeken".

Wanneer er een drankrijder wordt betrapt, blijkt het volgens De Graaf ook vaak om oudere bestuurders te gaan. De politiechef noemt de ontwikkeling positief, omdat er bij ongelukken in het verleden nogal eens alcohol in het spel was. De gevolgen voor betrokkenen zijn vaak ingrijpend.

Tijdens de presentatie van de jaarlijkse politiecijfers bleek verder dat Urk vorig jaar de veiligste gemeente van Flevoland was. Alle vormen van criminaliteit lieten volgens de politie een daling zien en er werden bovengemiddeld veel zaken opgelost. Het aantal gevallen van huiselijk geweld steeg wel licht, maar De Graaf denkt dat dit vooral komt doordat mensen vaker melding besloten te doen.

De politiechef constateert verder dat er op Urk relatief vaak na een aanrijding wordt doorgereden. Het komt in het dorp nogal eens voor dat mensen schade veroorzaken en dat niet melden. De Graaf wees erop dat dit een misdrijf is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer